grill ogrodowy kulisty wozek 46cm z pokry
Jak upiec kasztany - to proste!
Wakacje to zbliża się wielkimi krokami. Chcesz odwiedzić nostalgiczny bok siebie? Spróbuj stary i słynny przepis pieczenia kasztanów. Słyszałeś o pieczenie kasztanów we wszystkich starych piosenek i od wspomnień wspólnych z członkami starszych rodziny. Są wspaniałym dodatkiem do każdego zgromadzenia Dziękczynienia i Bożego Narodzenia. Ale w jaki sposób to zrobić?
Oto prosty przewodnik do pieczenia kasztanów, które można zrobić samemu i baw się w tym samym czasie.
Gdzie można kupić kasztany? Twój sklep spożywczy prawdopodobnie będzie ich dwa rodzaje: Castagné, które są bardziej popularny rodzaj kasztany i Marroni będących meatier, większe kasztany. Czasami Marroni są jak cala lub więcej w poprzek wielkości. Castagne jest w porządku, ale do gotowania do pieczenia trzeba kasztanów Marroni.
Ekran kasztany, patrząc na nich uważnie i wybiera tylko te, które są twarde i którego skórki są błyszczące, bogate brązowy kolor. Oczywiście, gdyby zapach spleśniały, lub mieć poplamiona wygląd lub defekty - rzuca ci się!
Pierwszą rzeczą do zrobienia w uczeniu się, jak upiec kasztany, zrobić małe nacięcie w rundzie stronie każdego kasztana. Dzięki temu ich eksplozji. Jeśli tego nie zrobisz, będziesz miał bałagan posprzątać!
Trochę historii: W kraju, niektórzy ludzie nadal korzystać danie terakoty do pieczenia (czasami wygląda jak durszlak) upiec kasztany na węglach. Dziś jest to dość łatwo kupić patelnię pieczenia kasztanów używać nad kuchenką. To wygląda na patelni żelaza lub patelni z bandą dziur wybitych na dnie.
Następnie połóż starannie dobranych kasztany na patelni i posypać je wodą. Przykryć kasztany i umieścić na patelni na średnim ogniu.
Następnie potrząśnij pan często podczas pieczenia, aż zobaczysz, że skóra nie sczerniały i nie odsunął się od mięsa kasztanowca (zauważysz tego, gdzie wykonano cięcie wcześniej).
napisane przez: