grill ogrodowy wedzarnia 3w1 termometr wedzarka

Feel Good z ziół i przypraw
Jeśli szukasz zdrowy sposób, aby dać jedzenie więcej smaku bez dodawania zbyt dużo soli lub inne środki aromatyzujące, pep smak z połączeniem świeżych i suszonych ziół i przypraw.
Pizza i makaron przepisy będą mieć bardziej autentyczny smak z bazylii, oregano i majeranek; ziemniaki są poderwał się z pietruszką i koperkiem; dania mięsne i warzywne korzyści z czosnkiem, rozmarynem i szałwią; Stir-frytki z imbiru, trawy cytrynowej i chili; i indyjskie i azjatyckie potrawy z fantastycznym gamy przypraw i ziół.
Korzyść z przypraw i ziół ponad cukru i soli są kluczowym elementem Agencja Standardów (FSA) dobrze zjeść, Be Well zdrowe odżywianie porady. Jak FSA zaznacza, masz więcej smaku dla mniej kalorii z wykorzystaniem ziół i przypraw, co oznacza obwód talii trymer, co zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2 i chorób serca.
Zmniejszenie Spożycie soli
Jeść mniej soli (nie więcej niż 6 g lub 1 łyżeczka dziennie) jest kolejnym celem FSA w celu poprawy stanu zdrowia narodu. I dietetycy są szczególnie chętni dla dzieci do rozwijania zamiłowania do jedzenia, które jest niższe w soli. Brytyjskie Towarzystwo Dietetyczne zaleca aromaty spożywcze dla dzieci z ziół i przypraw z wczesnego dzieciństwa. Jedzenia zioła mogą pomóc rodzinie trafić w cel 5-A-Day. Dodać zioła, takie jak estragon i trybula, szczypiorek i natka pietruszki do sałatek (miskę płatki świeżych ziół to jedna część) i zrobić sos sałatkowy z różnymi świeżo posiekanymi ziołami.
korzystny Przeciwutleniacze
Część świadczeń zdrowotnych ziół i przypraw pochodzi z przeciwutleniaczami, które zawierają. Włoskie badania wykazały, że przez dodanie suszone lub świeże zioła, takie jak melisa, majeranek i oregano do sałatek, ich działanie antyoksydacyjne wzrasta znacząco. I analiza zawartości antyoksydantów ziół i przypraw przez Departament Rolnictwa USA (USDA) wynika, że ??są one obecne w wystarczająco dużych ilościach, aby być korzystne, gdy dodaje się w zwykłych ilościach do żywności.
napisane przez: